21 d’abril del 2010

ARRELS NÒMADES, DE PIUS ALIBEK

Pius Alibek és nascut a Ankawa (Iraq) i llicenciat en filologia anglesa (Bagdad). Arriba a Barcelona el 1981 per continuar els estudis en el camp de la lingüística històrica comparada. Davant la prolongació de la guerra Iraq-Iran, opta per quedar-se a viure a Barcelona. Es dedica a la docència i als estudis històrics i lingüístics. Incorporat al Departament de Llengües Semítiques de la Universitat de Barcelona, participa en el projecte Manumed per catalogar i preservar els manuscrits antics del Mediterrani. Durant les mobilitzacions contra la guerra de l’any 2003 es converteix en un referent de la lluita per la pau i el 2004 rep la Medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona.

La seva altra passió, la cuina, l’ha portat a obrir un restaurant on cuina personalment els plats tradicionals del seu país d’origen. Compagina la feina al restaurant amb la recerca, l’escriptura, conferències i traduccions. És el traductor al català de l’autor egipci Alaa Al Aswani.

Arrels nòmades és el seu primer llibre. L'obra tracta d'una vida a l'Iraq. Els personatges, les escenes, les emocions i els sentiments humans s'evoquen amb una claredat i una força magistrals. Pius Alibek inicia una incursió, poderosa i prometedora, a la literatura catalana. Fa que l'encís d'Orient es respire familiar a aquesta riba.

A continuació us deixe un link amb una entrevista de l'autor a COM Ràdio. És d'allò més interessant!

Entrevista Pius Alibek