L'intercanvi del llibre i la rosa com a forma de celebració de la festa de Sant Jordi és una fórmula que podria fer-se un lloc també a Londres. Amb motiu de la paradeta de roses i llibres que ha organitzat la delegació de la Generalitat a la Gran Bretanya, el regidor laborista Murad Quershi ha assegurat que proposarà a l'alcalde de Londres d'incorporar l'intercanvi de roses i llibres en les celebracions locals de Sant Jordi, també patró d'Anglaterra.

La paradeta de la Generalitat a Londres ha regalat aquest divendres centenars de roses als curiosos que passejaven pel Borough Market de la capital britànica. "Penso que l'intercanvi de roses i llibres és una tradició molt noble", ha assegurat Quershi, que ha afegit que és una celebració "increïble" i que vol que esdevingui també una tradició a Anglaterra. Laura, una londinenca que no coneixia la festa catalana, s'ha mostrat sorpresa per la paradeta i ha assegurat que li encantaria incorporar la celebració a Anglaterra. "M'agradaria tenir aquesta tradició a Londres, per descomptat, roses per les noies i llibres pels nois", ha dit.

La Rose, una altra anglesa que s'ha acostat a la paradeta catalana, s'ha mostrat encantada amb les roses. "Penso que és romàntic, bonic i molt potent", ha defensat aquesta londinenca, que viatjarà a Barcelona en els propers mesos. Rose ha afegit que seria "molt divertit" que la festa s'estengués a Anglaterra.

Font: Avui